Facebook’s nieuwe look komt er aan!

Facebook's new look
April 2, 2020

Facebook’s nieuwe look

Geniet nog maar even van de huidige look van Facebook, want het design gaat compleet veranderen. Gisteren kreeg ik de mogelijkheid om mijn design om te zetten, dus wat is er precies veranderd?

Er is veel veranderd aan de look van Facebook. Facebook is veel meer gaan focussen op mobiel gebruik en meer whitespace. Dat zien we dan ook duidelijk in het design, dat het gericht is op mobiele gebruikers.

De knoppen in die aan de linkerkant stonden zijn een stuk groter geworden, waarschijnlijk om ze makkelijker aan te klikken op de tablets en touchscreen laptops.

Facebook laat daarnaast de belangrijkste topics aan de bovenkant zien, zodat deze makkelijk te navigeren zijn. Deze topics zijn:
– Startpagina
– Vrienden
– Watch (Video bericht, Live feeds en Facebook eigen uitgegeven series)
– Marketplace
– Groepen

Ook het logo heeft een facelift gekregen. Van een vierkant naar een rondje en een gradient over de achtergrond.

 

Aan de linkerkant zie je de oude, wel bekende look van Facebook. En aan de rechterkant zie je de nieuwe look van Facebook. (Klik op de afbeeldingen om ze in het groot te zien)

Facebook voor ouderen

Deze nieuwe wijzigingen maakt het voor ouderen een stuk makkelijker om te navigeren op Facebook.

Wait what, ouderen zeg je? Die gebruiken toch helemaal geen Facebook?

Niets is minder waar. Uit de statistieken van het CBS blijkt dat in 2019 76% van ouderen tussen 65 en 75 jaar social media gebruikt, waar dit in 2014 nog maar 40% was.

En de 75+? Die is gestegen van 13% in 2014 naar 40% in 2019.

Natuurlijk zitten ze niet allemaal op Facebook, want er wordt naar alle sociale media gekeken. Maar dit betekent wel dat meer ouderen zich digitaliseren.

Zo heeft mijn Oma van 92 jaar sinds kort een tablet om te video bellen met de familie, aangezien we haar nu niet meer bezoeken uit veiligheid. Facebook gaat ‘m waarschijnlijk niet worden voor haar, maar genoeg ouderen die er wel op zitten.

Wat vindt jij van de nieuwe look van Facebook? Laat het me weten in de comments!

Andere artikelen van mij

Constructie tools

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en krijg mijn toolbox cadeau!

In mijn Marketing Toolbox vindt je de handigste tools die ik elke dag voor mezelf en voor mij opdrachtgevers gebruik om betere resultaten te halen en tijd te besparen.

Yes, je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief.

 

De toolbox wordt geladen...